nieuws

18 sep 2013, 11:11

Slachtoffers gezinsmoord herdacht op basisschool

Basisschool De Petteflet in Groningen heeft woensdagochtend een herdenkingsbijeenkomst gehouden voor de tweeling Marijn en Jasper die vorige week door hun vader werden omgebracht in een bungalow in Schoonloo. Ook hun halfbroertje Seth van 2 werd toen gedood.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Bij de herdenking voor de 10-jarige jongens waren ongeveer 300 kinderen, leerkrachten en ouders aanwezig. ,,Het was een herdenking met een lach en een traan'', zegt een woordvoerster van de school. ,,De kinderen en leerkrachten hebben veel mooie herinneringen aan de jongens opgehaald.'' Burgemeester Peter Rehwinkel was aanwezig om zijn steun te betuigen.

Marijn en Jasper worden woensdagmiddag in besloten kring gecremeerd. De rouwstoet met de tweeling rijdt eerst langs de school, zodat de kinderen en leerkrachten dan afscheid van de jongens kunnen nemen.

De tweeling en hun halfbroertje werden vorige week maandag samen met hun 47-jarige vader dood gevonden in de bungalow. De vader vermoorde eerst zijn zoontjes en bracht daarna zichzelf om het leven. In een afscheidsbrief geeft de vader zijn ex-vrouw, de moeder van de tweeling, de schuld van een jarenlange vechtscheiding. Na de huwelijksbreuk kreeg hij een nieuwe relatie. Met die vrouw kreeg hij 2 jaar geleden een zoon, maar ook die verhouding zou onlangs op de klippen zijn gelopen.