nieuws

02 sep 2002, 00:12

Slachtoffer gaat er met auto hulpverlener vandoor

Een 50-jarige Groningse automobiliste uit Uithuizermeeden zal zich voortaan wel twee keer bedenken voordat ze de helpende hand uitsteekt naar iemand die gewond langs de ligt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De vrouw stopte zondagavond langs de Rijksweg 33 in Holwierde nabij Appingedam om een 26-jarige man te helpen die bij een verkeersongeluk gewond was geraakt. Het slachtoffer toonde zich niet al te dankbaar en ging er met haar wagen vandoor.
De gewonde man was kort daarvoor uit de richting Appingedam gereden. In een bocht in de weg reed de auto rechtdoor en vloog over de kop. De man raakte gewond, alsmede een 21-jarige inzittende. Nadat hij de wagen van de hulpvaardige passante had gestolen reed hij naar Uithuizen, waar hij de auto achterliet. Daar ging hij op bezoek naar kennissen, waar hij zich vervolgens bij de politie meldde. Daar verklaarde hij dat hij in paniek had gehandeld en met de auto naar het ziekenhuis wilde rijden. Van de bestuurder is in het ziekenhuis bloed afgenomen ter vaststelling van het alcoholpromillage.