nieuws

20 jul 2002, 00:12

Skeeleraars jagen buschauffeurs stuipen op het lijf

Buschauffeurs van Arriva schrikken zich de laatste tijd steeds vaker een ongeluk. Stuntende skeeleraars hebben namelijk een nieuw trucje ontdekt: ze houden zich achter aan bussen vast om zich zo door de stad op sleeptouw te laten nemen. Arriva noemt de nieuwe trend ‘levensgevaarlijk’.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Enkele onversaagden maakten deze week al op deze ‘originele’ wijze gebruik van het openbaar vervoer. Of het de skeeleraars gaat om de kick of het verkoelende briesje op hete zomerdagen, is niet bekend. Wel is bekend dat de skeeleraars een voorliefde hebben voor smalle straatjes, omdat de bussen daar nooit op topsnelheid komen.
Deze voorzorgsmaatregel kan Arriva echter niet overtuigen van de veiligheid van de nieuwe trend. “Je moet niet denken aan de gevolgen van een eventueel ongeval in zo’n nauwe straat met veel mensen op het trottoir”, aldus Arriva woordvoerster Carla Alma in een interview met het Dagblad van het Noorden.
De roekeloze rollers houden zich met de ene hand rechts aan de achterkant van de bus vast, terwijl ze met de andere hand de afstand tussen zichzelf en de zo nu en dan remmende bus trachten te bewaren. Arriva moet er niet aan denken dat het nieuwe skeelerverzetje uitgroeit tot een heuse rage. “Dit is echt levensgevaarlijk”, gruwelt Alma. “En niet alleen voor de skeeleraars zelf, maar ook voor de mensen op straat en in de bus.”