nieuws

19 aug 2009, 09:09

Sfeervolle Noorderplantsoen vanaf morgen decor Noorderzon

Vanaf morgen, donderdag, is het Noorderplantsoen het decor van sfeervolle en populaire festival ‘Noorderzon’. Theater, zowel op straat als in tenten, openlucht concerten, cafés en terrasjes laten het park tien dagen lang bruisen van gezelligheid.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Hoewel het Noorderplantsoen het hart vormt van het festival, vinden ook in het Grand Theatre en cultuurcentrum De Oosterpoort diverse performances en voorstellingen op het gebied van theater, dans, multimedia, film, video en circus plaats. Bij De Oosterpoort wordt speciaal voor het festival een blackbox theater opgezet met 450 zitplaatsen.

Dit jaar komt onder andere songwriter Bill Callahan naar Groningen voor een optreden in de Spiegeltent. Op het grote podium boven de vijver zijn gratis optredens van Port O'Brien, Grupo Fantasma, Dent May & His Magnificent Ukulele en The Mummers te zien. ‘Ranters Theatre’ uit Australië komen voor het eerst naar Nederland met hun voorstelling Holiday en het Italiaanse Santasangre keert dit jaar terug met een indringende nieuwe voorstelling. Ook Club Guy & Roni keert terug op Noorderzon.