nieuws

21 dec 2010, 10:10

Serious Request opent klein ‘filiaal’ met pannenkoeken op Grote Markt in Groningen

3FM Serious Request is weer begonnen en dit jaar staat het glazen huis in Eindhoven met als doel geld inzamelen voor het Rode Kruis. Ook dit jaar is het echter toch weer mogelijk te doneren op de Grote Markt in Groningen. Woensdag 22 december tussen 17:30 en 21:00 uur staat de Serious Pancake Request hier om donaties in ontvangst te nemen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Hierbij wordt uw donatie ook nog eens verdubbeld door Philips en men krijgt een pannenkoek die vers voor je is gebakken op een Philips Woodstove. Het initiatief komt van een groep collega’s van Philips uit Drachten, die de handen ineen hebben geslagen en deze actie op touw hebben gezet. “Philips heeft alle werknemers opgeroepen in actie te komen voor Serious Request en om deze oproep kracht bij te zetten heeft Harry Hendriks, directievoorzitter Philips Benelux, toegezegd de eerste 50.000 euro die door deze acties worden ingezameld te verdubbelen” aldus Robert Visser, initiatiefnemer van de inzamelactie.

Omdat enkel collecteren lang niet zo leuk is besloten zij ook iets terug te geven wanneer men doneert. “We geven bij elke donatie een verse pannenkoek weg die gebakken is op een Philips Woodstove. Dit is een hout-gestookt fornuis dat momenteel enkel verkrijgbaar is in India en speciaal is ontwikkelend voor de armere Indiase families. Dit kooktoestel verbruikt aanzienlijk minder hout en bovendien komen er minder rookgassen vrij dan bij de traditionele houtkachels die in ontwikkelingslanden worden gebruikt om op te koken. Dus gebruiken we een product dat ontwikkeld is voor de Derde Wereld om voor een ander Derde Wereld-doel geld in te zamelen”, aldus Robert.

Iedereen die dus een donatie wil doen voor Serious Request, en voor het eten van een heerlijke pannenkoek, moet woensdagavond naar de Grote Markt in Groningen komen.