nieuws

24 dec 2009, 22:10

Serious Request Groningen brengt record bedrag bijeen van 7,1 miljoen; duizenden Stadjers bij sluiting Glazen Huis

De actie A Serious Request vanuit het Glazen Huis is net zo succesvol geëindigd als hij de hele week is verlopen. Op Kerstavond werd bekend dat de actie – na een flinke donatie van de regering – 7,1 miljoen euro heeft opgebracht. Vorig jaar was de opbrengst van Serious Request 5,6 miljoen. Duizenden Groningers woonden in de kou het einde van de actie bij. De strijd tegen malaria is er mee gediend, maar in Groningen zal men toch ook tevreden zijn dat de stad de afgelopen dagen niet uit de media was weg te branden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Ieder jaar is er een single dat de dj's graag horen. In voorgaande jaren was dat onder meer 'Chelsea Dagger' van The Fratellis en 'Galvanize' van The Chemical Brothers. Dit jaar werd Ryan Shaw's 'It Gets Better' het meeste aangevraagd voor geld
Op de Grote Markt zaten de drie dj's Giel Beelen, Gerard Ekdom en Annemieke Schollaardt zes dagen lang zonder eten opgesloten in een Glazen Huis om geld in te zamelen voor het Rode Kruis.
Het geld werd bijeengebracht door verzoekplaatjes, donatie-acties van 3FM, bedrijven en particulieren in het land en een regeringsbijdrage. Minister Koenders van Ontwikkelingssamenwerking maakte vlak voor de ontknoping bekend dat de regering drie miljoen euro bijdraagt aan de actie.
. Tot het eind van het jaar zendt 3FM alle aangevraagde platen van de afgelopen zes dagen uit.