nieuws

30 jan 2014, 11:11

Serie straatroven in Vinkhuizen en Paddepoel opgelost

De politie heeft een tweede verdachte aangehouden na de serie straatroven in korte tijd in de Groninger wijken Vinkhuizen en Paddepoel.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De man, een 32-jarige inwoner van Eelde, meldde zich bij de politie nadat eerder een bekende van hem was gearresteerd. De politie had hem ondertussen al op het oog. Volgens de 32-jarige heeft hij niets met de berovingen te maken. Hij zit nog vast.

 

Na een zevental berovingen van vrouwen in nauwelijks tien dagen tijd werd vorige week een 44-jarige Groninger aangehouden. In zijn woning werden diverse spullen gevonden die afkomstig waren van de gedupeerden. De politie was de man op het spoor gekomen nadat een gestolen telefoon kon worden getraceerd.

 

Uit het onderzoek bleek dat tijdens de berovingen een andere man regelmatig bij de 44-jarige over de vloer kwam. Deze persoon, de 32-jarige Eeldenaar, voldeed grotendeels aan de beschrijvingen die de slachtoffers hadden gegeven. De 44-jarige Groninger is na verhoor op vrije voeten gesteld. Hij wordt wel verdacht van heling.