nieuws

31 jul 2009, 07:07

Serie branden in Lutjegast mogelijk ten einde na aanhouding op heterdaad

De regiopolitie Groningen heeft een 35-jarige man aangehouden nadat hij door een getuige op heterdaad werd betrapt tijdens het stichten van een brand in een auto. De politie onderzoekt of de man ook verantwoordelijk is voor een serie branden in Lutjegast, Grootegast, Kornhorn en Grijpskerk de afgelopen maanden. Daarbij waren behalve auto’s ook een caravan, schuurtjes, een dorpshuis en een voetbalkantine doelwitten, aldus vrijdagmorgen een woordvoerder van de politie.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De verdachte werd betrapt toen hij een auto in brand wilde steken die stond geparkeerd bij een woning aan de Rikkerdaweg in Lutjegast. De verdachte ging er direct vandoor toen hij gezien was. De getuige wist het brandje bij de auto uit te maken. Zijn vrouw had inmiddels de politie gewaarschuwd die binnen enkele minuten aanwezig was. Politieagenten konden even later de 35-jarige in zijn woning aanhouden.


De branden in Lutjegast en omgeving hebben voor grote ongerustheid gezorgd. ‘We verdenken de man in eerste instantie van het stichten van de brand inde auto waarbij hij werd betrapt. Of hij verantwoordelijk is andere branden, dat zal onderzoek moeten uitaken. Vandaag wordt hij voorgeleid aan de rechter-commissaris’, aldus de woordvoerder.