nieuws

09 jan 2002, 00:12

‘Selfexposure’: kunstenaar als eigen onderwerp in Harmoniegebouw

Van 14 januari t/m 8 februari 2002 wordt in het Harmoniegebouw in Groningen de fotografiecollectie van Hans Kemna belicht in de tentoonstelling ‘Self-exposure’. De titel ‘Self-exposure’ verwijst naar hetgeen deze werken op unieke wijze met elkaar verbindt: het gebruiken van de eigen persoon in het kunstwerk om een bepaalde thematiek aan de orde te stellen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Hans Kemna is oud-castingdirector en oprichter van Hans Kemna Casting. Hij deed de casting voor toneel, televisie, commercials en speelfilms als ‘Turks Fruit’en ‘Antonia’. Hij verzorgt nog steeds de casting voor Toneelgroep Amsterdam en het Noord Nederlands Toneel. In de loop der jaren bouwde hij een toonaangevende collectie op, met werken van internationaal bekende kunstenaars als Wolfgang Tillmans, Inez van Lamsweerde, Paul Blanca, Gelatin en Rineke Dijkstra.
Uit deze collectie heeft een groep doctoraalstudenten Kunstgeschiedenis en Kunst- en Kunstbeleid van de Rijksuniversiteit Groningen een selectie gemaakt. Wolfgang Tillmans maakte een zelfportret waarop hij onhandig in zwembroek poseert. De ‘Central Park Series’ van aanstormend talent Hiroshi Sunairi toont de kunstenaar tijdens een performance. Paul Smith en Cindy Sherman portretteren zichzelf, maar nemen beide een andere identiteit aan. Kortom, de expositie toont self-exposure in de Kemna collectie in al haar fascinerende facetten.
Opening: vrijdag 11 januari 2002 om 16.00 uur Geopend: 14 januari t/m 8 februari 2002, maandag t/m vrijdag 12.00-17.00 uur Plaats: Tentoonstellingszaal Harmoniegebouw, Oude Kijk in t Jatstraat 26, Groningen Toegang:gratis