nieuws

12 dec 2007, 09:09

Sekstoerisme bij Hoornseplas aan banden

De struiken en bosjes rondom de Hoornseplas in het Groningse Haren zijn vanaf volgend jaar verboden gebied. Bezoekers van de recreatieplas die zich in de bosschages ophouden, kunnen rekenen op een boete. Dat heeft voorzitter M. Boumans van het Meerschap Paterswolde dinsdag bevestigd. Met de maatregel hoopt het Meerschap een einde te maken aan de overlast door sekstoeristen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens Boumans neemt de overlast in het gebied steeds meer toe. Er zouden volgens hem seksfeestjes worden georganiseerd en ook zou het er bezaaid liggen met condooms en tissues. 

 
Om hier een einde aan te maken heeft het Meerschap, samen met de politie, de gemeenten Groningen, Haren en Tynaarlo een pakket aan maatregelen opgesteld. Eén van die maatregelen is de aanpassing van de algemene plaatselijke verordening waardoor het verboden wordt je in de bosjes te begeven.

Er worden extra politiemensen en opsporingsbeambten ingezet om te controleren of het verbod wordt nageleefd, aldus Bouman. Ook hebben de partijen volgens hem besloten een deel van de struiken flink te snoeien en wordt het parkeerterrein bij de plas alleen toegankelijk voor omwonenden.