nieuws

15 mei 2008, 21:09

Seks bij Hoornseplas in Groningen vanaf deze week verboden

Voortaan is seks in de struiken bij recreatieplas Hoornseplas vlakbij de stad-Groninger wijk Hoornsemeer niet langer getolereerd. Wie de regel overtreedt kan rekenen op een fikse boete. Woordvoerder Ger Blokzijl van de regiopolitie Groningen zegt tegen Sunshine LIVE dat het Openbaar Ministerie in het uiterste geval de overtreders een maximale gevangenisstraf van 3 maanden kan opleggen in het kader van 'Schennis van de Eerbaarheid'.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens Blokzijl is het zeker niet de bedoeling om het leven van homoseksuelen lastig te maken. "Maatregelen in het recreatiegebeid zijn écht nodig. Bewoners en recreanten klaagden al tijden lang over de overlast. Door deze strenge maatregelen voorkomen wij het opzichtig bedrijven van seksuele handelingen door seksrecreanten. Agenten worden geïnstrueerd op te treden wanneer zo'n situatie zich voordoet. Ze moeten natuurlijk eerst vragen om legitimatie om vervolgens een proces verbaal op te maken."

Er vinden vanaf heden in het recreatiegebeid dagelijkse controles plaats, zowel overdag als s'avonds. "Het gedeelte wat vanaf heden verboden voor 'buitensex' is het gedeelte 'Vrije recreatie' aan de Hoornseplas zelf en alle parkeerplaatsen rondom het Hoornseplas-gebied," Aldus Dhr. Boumans, voorzitter van het Meerschap Paterswolde. "De parkeerterreinen bij de bungalows nabij het Scandinavisch dorp zijn vanaf 15 juni 2008 verboden voor onbevoegden.

De algemene parkeerplaats in het gebied wordt voorzien van slagbomen en hekwerk en wordt s'avonds afgesloten. Bij de bungalows aan de zuidkant krijgen de slagbomen een pasjessysteem zodat bewoners het gebied in en uit kunnen." Het meerschap Paterswolde, de Regiopolitie en de GGD-Groningen staan in nauw contact met elkaar om te voorkomen dat de seksrecreanten zich verplaatsen naar elders. De Regiopolitie, Het Meerschap en de GGD zijn het er gezamenlijk over eens.
"Met deze maatregelen brengen wij het gebied terug naar daar waar het voor bedoeld is: recreëren." Zo zegt Dhr Boumans tegen Sunshine LIVE. "Iedereen kan vanaf nu genieten van hopelijk een mooie zomer!"

(Bron: Sunshine LIVE)