nieuws

14 feb 2002, 00:12

Schuiling (VVD): ‘Kwestie van parkeergarage niet overdrijven’

Volgens wethouder Koen Schuiling (VVD) van economische zaken is het belangrijk dat de gemeenteraad ‘goed en behoedzaam’ blijft verder werken aan plannen voor een nieuwe Grote Markt. Het is daarbij niet verstandig om de discussies over alle ingrijpende veranderingen alleen maar te concentreren op de bereikbaarheid en parkeergarages.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Schuiling zei dat gisteravond bij de behandeling van het advies van het Forum van de Grote Markt voor een verdere opknapbeurt. Volgens met name de SP (Peter Verschuren) en GroenLinks (Karin Dekker) moeten de partijen in de gemeenteraad nu, aan de vooravond van de verkiezingen, al helderheid geven over hoe zij denken over een parkeergarage nabij de Grote Markt. Zowel SP als GroenLinks willen in elk geval geen nieuwe parkeergarages binnen de Diepenring.
Maar volgens wethouder Schuiling is een van de lessen van het referendum van vorig jaar nu juist dat de gemeente meer moet luisteren naar de bevolking ‘En dat is precies wat we nu doen. We hebben een Forum ingesteld en die komt met de aanbeveling zaken als cultuur en bereikbaarheid nader te gaan onderzoeken. Welnu, dat willen we doen. Dan moet je niet nu al voortijdig allerlei stellingen gaan betrekken’, zo betoogde hij. Volgens hem is de bereikbaarheid van de Grote Markt geen doel op zich, maar slechts een middel om andere doelen te bereiken, namelijk de kwaliteit van het wonen, werken en vertoeven op de Grote Markt te bevorderen. ‘Je moet je dan ook niet eenzijdig concentreren op het middel, maar juist op de doelen’, zo vindt hij.