nieuws

11 dec 2001, 00:12

Schoollokalen Dollard College Groningse Woldendorp in brand gestoken

Acht schoollokalen van het Dollard College in Woldendorp zijn vanmorgen door brand verwoest. De politie vermoedt dat de brand is aangestoken want ook elders in het dorp waren sporen van brandstichting.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Vanmorgen omstreeks 04.00 uur kwamen meerdere meldingen binnen bij de Meldkamer Brandweer & Ambulancezorg over een uitslaande brand bij een dependance van het Dollard College. Deze dependance is gevestigd aan de Burgemeester Garreltsweg in Woldendorp. Bij aankomst van de korpsen Woldendorp, Wagenborg en Delfzijl bleken er 8 (nood)lokalen en twee kantoren volledig in brand te staan.
Dankzij de inzet van 40 brandweermensen kon de brand binnen een half uur worden geblust. Gezien het feit dat er op hetzelfde moment in de nabije omgeving eveneens een container in brand stond en een beginnende brand bij een voetbalkantine werd geconstateerd, bestaat het vermoeden dat het hier om brandstichting gaat. De Technische Recherche van de Regiopolitie doet verder onderzoek naar de toedracht van de branden. Voor 175 leerlingen in de leeftijd van 12 tot 16 jaar zal vervangende lesruimte moeten worden gezocht. De geplande Open Dag voor toekomstige leerlingen kon op 11 december gewoon doorgaan.