nieuws

16 mrt 2011, 11:11

School van het Groningse architectenbureau Onix genomineerd voor BNA Gebouw van het Jaar 2011.

De Michaëlschool in Leeuwarden, ontworpen door Onix, is genomineerd voor BNA Gebouw van het Jaar voor Regio Noord 2011. De BNA is de Nederlandse bond van Architecten. De prijs is bedoeld om een breed overzicht te bieden van de kwaliteit van de Nederlandse architectuur.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Onix won vorig jaar met een school voor praktijkonderwijs in Assen al eens de regionale onderscheiding. Projectarchitect Allart Vogelzang is enthousiast over de nominatie van dit jaar: “Het is fantastisch om je ontwerp op deze manier bekroond te zien. Vorig jaar hebben we gewonnen, ik hoop dat het dit jaar weer gaat lukken.”
Het project van Onix krijgt concurrentie van een project in Groningen dat voortkomt uit de manifestatie Intense Stad en is ontworpen door Architectenbureau Marlies Rohmer uit Amsterdam.

De jury kiest 31 maart 2011, tijdens een feestelijke uitreiking in de Hogeschool Leeuwarden, uit beide projecten een regionale winnaar. De regionale winnaar dingt vervolgens mee naar de landelijke titel van Gebouw van het Jaar.

Onix is een internationaal werkend architectenbureau met zijn oorsprong in Groningen. Het bureau werd in 1994 opgericht door Haiko Meijer en Alex van de Beld. Inmiddels heeft Onix ruim 25 medewerkers, gevestigd in Zweden en Nederland. In 2010 is Onix gekozen als Architect van het Jaar.