nieuws

24 sep 2002, 00:12

School geschokt door dood 14-jarig Gronings meisje in Wildervank

Het recherche bijstand team van de Regiopolitie Groningen is gistermiddag begonnen aan een onderzoek naar de dood van een 14-jarige meisje uit Wildervank. Het slachtoffertje werd maandag aan het begin van de middag dood in haar ouderlijke woning aan de Purperreiger gevonden door een familielid. Vanmorgen zijn de 2200 leerlingen van de school van het meisje, de Winkler Prins Scholengemeenschap in Veendam, ingelicht.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het familielid dat het lichaam van het meisje aantrof waarschuwde gistermiddag direct de politie die haar in de badkamer van de woning aantrof. Bij het slachtoffertje werden uiterlijke kenmerken van geweld aangetroffen op grond waarvan het recherche bijstand team is geformeerd.
Volgens woordvoerder Boomsma van de Regiopolitie Groningen is de technische recherche begonnen aan een uitgebreid sporen onderzoek. Tevens wordt door het team een buurtonderzoek gehouden.Dinsdag 24 september, vandaag, wordt op het stoffelijk overschot sectie verricht in het laboratorium van het Nederlands Forensisch Instituut te Rijswijk. Op grond hiervan zal de doodsoorzaak van het meisje moeten worden vastgesteld. De politie gaat uit van een misdrijf.
Zojuist liet een woordvoerder van de politie desgevraagd weten dat het onduidelijk is wanneer de uitslag van de sectie bekend wordt. Nader nieuws over de zaak kon hij nog niet melden. Radio Noord meldt tussen de middag dat de 2200 leerlingen van de Winkler Prins Scholengemeenschap vanmorgen door de directie zijn ingelicht. Op de school is een stiltecentrum ingericht waar leerlingen het nieuws van de dood van de scholiere kunnen verwerken. De kinderen kunnen daarbij ook een beroep doen op hun decaan en een psycholoog.