nieuws

23 nov 2007, 13:01

Scholieren in actie in provincie; School Ter Apel verbiedt demonstratie

In verschillende gemeenten in de provincie Groningen hebben scholieren vrijdagmorgen geprotesteerd tegen de volgens hen te hoge werkdruk in het onderwijs. Er waren acties van scholieren in Hoogezand-Sappemmeer en Veendam. In Ter Apel kregen leerlingen gene toestemming, en in Delfzijhl schaarde de directie zich achter het protest maar daart werd besloten om volgende week donderdag gezamenlijk te protesteren.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Bij het Aletta Jacobscollege in Hoogezand-Sappemeer namen ongeveer zeshonderd leerlingen deel ana het protest, aldus directeur M. Klaverkamp. Dat was iets minder dan het totaal anatal leerlingen van die school met circa veertien honderd leerlingen. De directie liet de leerlingen weten zelf ook ontevreden te zijn met de ‘1040-klokuren’. De actie van de leerlingen verliep volgens de directie in prettige sfeer.


Bij het Winler Prinscollege in Veendam namen enkele honderden leerlingen deel aan protesten. De leerlingen trokken in opticht naar het Stadhuis, samen met leerlingen van andere scholen in Veendam. Bij de Rijks Scholen gemeenschapo in Ier Apel wilde de leerelingen ook deelnemen aan de protesten maar de directie gaf daarvoor gene toestemming, waardoor dara gen actie is gevoerd, aldus een woordvoerder.