Nieuws

SchoenenZaken geopend in Zwanestraat

Groningen is een bijzondere heren-schoenenzaak rijker: SchoenenZaken in de Zwanestraat. Formeel gaat de zaak pas 15 september open, maar men kan er nu al een kijkje nemen. Tijdens de verbouwing van het pand stuitten de eigenaren op een bijzondere muurschildering. (Foto: Facebook/SchoenenZaken).


Leestijd: 2 minuten

SchoenenZaken geopend in Zwanestraat
SchoenenZaken geopend in Zwanestraat

SchoenenZaken is gevestigd in de Zwanestraat 20, en is een initiatief van oud medewerkers van De Schoenenfabriek, dat failliet is gegaan. Ook in de nieuwe winkel kan men terecht voor merken als Greve, inclusief maatwerk, Giorgio en Fly London. Ook is er een nieuw tassenmerk uit Canada: Venque.

 

Muurschildering

 

Tijdens de verbouwing kwam er een bijzondere muurschildering naar voren. De eigenaren hebben geen idee wanneer en exact en door wie de muurschildering is gemaakt. Wel staat er boven met de hand geschreven: "Dit is geschilderd door Frans uit Haarlem".

 

 Recent meldden de initiatiefnemers aan de Groninger Ondernemers Courant wat hun verwachtingen zijn met betrekking tot de nieuwe winkel. ‘We weten dat er markt is voor een herenschoenenzaak in het midden- en hogere segment in Groningen en daarom hebben we besloten een nieuwe winkel te beginnen, die de consument hetzelfde gevoel biedt als De Schoenenfabriek deed, maar wel met een eigen twist!’, aldus Joël Timmerman.

 

Samen met Paul Vetter en Thies Nicolai is hij de initiatiefnemer van het nieuwe ‘SchoenZaken – Meesters in Herenschoenen’. ‘De reden dat De Schoenenfabriek het niet gered heeft had op zich niets te maken met de marktsituatie en met de vraag naar kwaliteitsherenschoenen. Die vraag is er zeker, we hadden ook een trouwe klantenkring, en veel goodwill. Het probleem was dat we teveel hadden ingekocht, en dat we te grote voorraden hadden. Daar hebben we veel van geleerd en wij gaan zorgen dat we voorzichtiger zullen inkopen’, aldus Joël.

 

Net als De schoenenfabriek wil SchoenenZaken straks ook zo veel mogelijk aandacht geven aan het ambachtelijke aspect van de schoenenwinkel. Mogelijk starten de drie eigenaren ook een schoenpoetslijn. Alle schoenen die er te koop worden aangeboden zijn overigens gemaakt in Nederland of in de rest van Europa.

 

De drie initiatiefnemers hebben in elk geval hun hart verband aan de herenschoenen, een product dat ze opnieuw met veel liefde willen gaan verkopen. ‘Dat we alleen herenschoenen willen verkopen komt omdat er al veel dames-schoenenzaken zijn, of winkels voor zowel dames als heren. Maar er zijn in Nederland slechts weinig speciaalzaken voor uitsluitend herenschoenen. Het is onze ambitie om een van de beste herenschoenen zaken van Nederland te worden, voor het midden- en hogere segment, met schoenen in prijs van 150 tot vijfhonderd euro’, betoogt Joël.