nieuws

24 aug 2008, 21:09

Schitterende lichtsculptuur siert Noorderzon

Bezoekers van Noorderzon kunnen de speciaal voor het festival gemaakte toren Enough Space beklimmen. Jauke van den Brink realiseerde de toren in opdracht van het CBK Groningen. Bijzonder aan het project is dat het een spel aangaat met iedereen die in de toren van dertien meter hoog klimt. ’s Avonds is de toren bovendien een fantastische lichtsculptuur. Jauke van den Brink: “Ik kom al jaren op Noorderzon. Wat mij fascineert is dat er zoveel mensen langs en door elkaar heen schuifelen, in een zoektocht naar dat ene punt. Wat ik met mijn toren beoog? Hetzelfde als wat het publiek op Noorderzon doet: er is één ingang en één uitgang waarbij je na een zoektocht altijd op dat ene punt terechtkomt. Ik probeer mensen uit te dagen om even met hele andere ogen naar het Noorderplantsoen en het festival te kijken. Ook wil ik de festivalbezoekers met het schimmenspel dat de mensen eigenlijk zelf maken, verrassen en desoriënteren.” Enough Space staat op het Zuid-terrein aan de Leliesingel op de hoek met de vijver.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Enough Space is geschikt voor alle leeftijden (onder 12 jaar alleen met begeleiding) en is open van maandag tot en met vrijdag van 17.00 tot 23.00 uur en op zaterdag en zondag van 15.00 – 23.00 uur. Entree: € 0,50 (kaartverkoop op locatie). Voor meer informatie zie ook www.cbkgroningen.nl.

Jauke van den Brink (1982) woont in Groningen en is sinds zijn afstuderen op Academie Minerva (2007) werkzaam op het grensvlak van beeldende kunst en vormgeving.
Enough Space wordt gerealiseerd in opdracht van het CBK Groningen en wordt mede mogelijk gemaakt door Fugro Ingenieursbureau B.V.