nieuws

25 jan 2011, 10:10

Schilderkunst uit Stad in Eenrum

Burgemeester Peter Rehwinkel van Groningen opent zaterdag in Eenrum een tentoonstelling van schilderijen van de Groningse kunstenaar Sip Hofstede (61). Hofstede is een multitalent: architect, binnenhuisarchitect, ontwerper van orgelfronten, dirigent, organist, pianist en schilder. Hij studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten Minerva te Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Hofstede’s schilderijen kenmerken zich door een vlotte, rake toetst. Duidelijk zijn de invloeden van zijn werk als architect terug te vinden in zijn schilderijen. Als schilder kiest hij voor herkenbaarheid in zijn werk, eigentijds en impressionistisch van aard. De stad Groningen met haar mooie grachten en zijn liefde voor het platteland vormen de inspiratie voor zijn werk. Hij laat bewust achterwege wat in zijn ogen “onzin” is en zo ontstaat een prachtig, rustig beeld.
De feestelijke opening is op zaterdag 29 januari om 16.00 uur, Peter Rehwinkel, burgemeester van Groningen, spreekt het openingswoord.

Galerie Het Raadhuis is gevestigd in een monumentaal Amsterdamse Schoolpand uit 1930. Wat ooit het oude Raadhuis van het historische dorp Eenrum was, biedt nu een unieke expositieruimte voor hedendaagse kunst.

De Galerie organiseert 11 februari een workshop stadsgezichten schilderen en 4 maart een workshop dieren schilderen.Voor opgave bel 0595-497002 of mail kunst@galeriehetraadhuis.nl

Galerie Het Raadhuis is geopend van vrijdag t/m zondag van 13.00 - 17.00 uur.
De expositie loopt t/m 3 april 2011

Bezoek voor meer informatie www.galeriehetraadhuis.nl