nieuws

09 apr 2010, 09:09

Schietpartij in Groningen

Een 35-jarige inwoner uit Hoogezand is gisteravond neergeschoten in een huis aan de Osloweg in Groningen. De man is naar het ziekenhuis gebracht en verkeert niet in levensgevaar. Op deze foto’s van Rick Akkerman is de politie bezig met sporenonderzoek. De politie kreeg even voor 18.30 uur een melding dat er bij een woning aan de Osloweg was geschoten. Volgens getuigen was er

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

een schermutseling waarbij meerdere mannen betrokken waren.

De politie is direct met een onderzoek begonnen. Tijdens het onderzoek meldde de Hoogezandster zich met een schotwond in het UMCG. Hij was in het gezelschap van twee mannen (26 en 44 jaar oud) uit Emden. Alle drie mannen zijn door de politie aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident. Het slachtoffer is stabiel en buiten levensgevaar.

Na het incident zou er vanaf de Osloweg een auto met meerdere personen met hoge snelheid zijn weggereden. De identiteit van de schutter is nog onbekend. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het voorval. Forensische rechercheurs stellen een uitgebreid sporenonderzoek in.

Mensen die meer informatie hebben over het schietincident of getuige zijn geweest, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Groningen via 0900-8844 (lokaal tarief).