nieuws

09 sep 2013, 12:12

Scheidingskwestie reden voor familiedrama; dader stuurde brief naar Groningse basisschool

Een slepende scheidingskwestie is voor de dader van het vermoedelijke familiedrama in Schoonloo reden geweest om zichzelf en zijn drie kinderen van het leven te beroven. Dat valt op te maken uit de afscheidsbrief die de man stuurde via het mailsysteem van de basisschool De Petteflet in Groningen. Op die school zaten de twee oudste zoons van de man.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In de brief, die de redactie van de GIC onder ogen heeft gekregen, staat dat de man depressief was. Ook schrijft hij dat hij en zijn kinderen nog een heerlijk weekend hebben gehad. “Heerlijk geknuffeld en plezier gehad”, aldus de man.

Verder schreef hij: “Weet dat ik heel veel hou en gehouden heb van mijn 3 geweldige mannen en ze heel graag wat anders gegund had. Geen ruzieende ouders en gesleep meer met de kinderen. Wij hebben nu eindelijk rust!” In de brief geeft de man ook uitleg waarom hij zijn kinderen heeft “meegenomen”.

Maandagochtend werden de vier lichamen van de man en zijn kinderen gevonden in een bungalow op een vakantiepark, nadat de politie melding kreeg van een mogelijke zelfmoord. Onduidelijk is of de afscheidsbrief de aanleiding was voor de melding. De brief is bekend bij de politie.

In Schoonloo wordt onderzoek verricht door de technische recherche. Kinderen, ouders en leerkrachten van De Petteflet worden opgevangen door de politie en slachtofferhulp.