nieuws

27 dec 2001, 00:12

Scheepvaartgeschiedenis Groningen komt tot leven tijdens Stadswandeling 28 december

Mensen met belangstelling voor de scheepvaart kunnen hun hart ophalen op vrijdag 28 december. Dan organiseert de VVV Groningen een boeiende wandeling door de binnenstad, deze keer volledig gewijd aan het thema Scheepvaart in Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Ook vrijdag 4 januari 2002 kan er weer gewandeld worden onder begeleiding van een deskundige VVV-gids. Dat is volgens de organisatoren niet alleen leuk voor toeristen, maar ook voor de Groningers zelf. Dit keer staat de scheepvaart en haar geschiedenis in de stad centraal. De wandeling, die beide keren ’s middags om half drie begint, voert langs een aantal plaatsen die hierin een rol van betekenis speelden.
‘Zo zullen we bijvoorbeeld langs de der Aa-Kerk komen, waar de zeelieden vroeger bijeen kwamen om te bidden voor een behouden vaart. Na een uurtje door de stad gewandeld te hebben, gaan we het Noordelijk Scheepvaartmuseum bezoeken, waar de gids een rondleiding zal geven’, aldus woordvoerder José de Bruijn.
Er kunnen maar een beperkt aantal wandelaars mee, dus spoedige aanmelding is dringend gewenst. Aanmelding kan telefonisch via nummer: 0900 20 230 50(1gpm),