nieuws

14 mei 2009, 09:09

Schathoes Verhildersum heeft beste terras van Groningen

Schathoes Verhildersum in Leens is door de toonaangevende restaurantgids SpecialBite uitgeroepen tot het beste terras van de provincie Groningen. Restaurant Schathoes is ondergebracht in een van de bouwgebouwen van birg Verhildersum en is een van de weinig restaurants in Groningen met een Michelin-ster.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

SpecialBite kijkt bij het bepalen van het terras zowel naar het eten als het interieur en de locatie.

Over Schathoes Verhildersum concludeerde het blad: ‘Beschut door windsingels, parasols en het Schathoes zelf, zit je op het terras prima beschermd tegen frisse wind en warme zon. En je kunt er geweldig eten. Zelfs brood en bonbons zijn huisgemaakt.Vroeger werden hier hooi, vee en boerderijknechten gestald. Voor een restaurant met een Michelinster en het geweldige eten valt het prijsniveau alleszins mee. Men gaat hier prat op zijn gebruik van lokale producten en alle leveranciers staan vermeld op de kaart; als dat geen vertrouwen wekt. Van dit regionaal patriottisme wordt gelukkig wel afgeweken voor de zomerdrankjes, want dat zijn overheerlijke biologisch-dynamische perendranken en ciders van Eric Bordelet uit Normandië.’

De uitverkiezing kwam tot stand door de stemmen van de vaste SpecialBite spotters en de bezoekers van de site SpecialBite.com. Zij kozen per provincie het beste terras. De overige winnaars zijn te vinden op: www.specialbite.com/terrasverkiezing.