nieuws

07 dec 2007, 10:10

Schadevergoeding in verkrachtingsaffaire Delfzijl

Voormalig fractievoorzitter Ria de Weerd van GroenLinks in Delfzijl moet een bedrag van 25.000 euro betalen aan oud-raadslid Arco de Kruiff van Gemeentebelangen. Dat heeft de rechtbank in Groningen bepaald. De Weerd beschuldigde De Kruijff in 2005 publiekelijk van verkrachting van zijn oud-partijgenote Beulakker. De Weerd trad op als woordvoerster van Beulakker omdat ze daar zelf niet toe in staat zou zijn.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Kruijff eiste voor de rechtbank genoegdoening voor het aantasten van zijn goede naam en werd daarin door de rechter in het gelijk gesteld, bevestigt G. Breuker, advocaat van De Kruijff vrijdag. het oud-raadslid had een bedrag van 80.000 euro geëist.


Ook in 2005 werd De Weerd al veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding aan De Kruijff. Het ging toen om een bedrag van 5000 euro. Volgens Breuker ging het destijds om een kort geding omdat De Kruijff toen zo snel mogelijk zuivering van zijn naam wilde. De 5000 euro is inmiddels door De Weerd betaald en wordt van de 25.000 euro schadevergoeding, waar ze nu tot veroordeeld is, af getrokken.