nieuws

25 jan 2010, 10:10

Schade Bourtange geschat op tienduizenden euro's

De schade die een 58-jarige vrachtwagenchauffeur uit Groningen in de nacht van zaterdag op zondag heeft aangericht in de historische vesting Bourtange, loopt in de tienduizenden euro's. Dat meldde de vestingmanager van Bourtange maandag.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Deskundigen nemen maandag de schade op die is ontstaan aan de drie beschadigde bruggen. Volgens de vestingmanager is de constructie van de bruggen niet beschadigd en heeft de chauffeur geen historische panden geraakt. Het zal nog weken duren voordat de schade is hersteld. Uit onderzoek van de politie bleek zondag dat de bestuurder van de vrachtwagen tijdens de dollemansrit dronken was. Hij heeft de nacht in de cel doorgebracht en is zondagmiddag met een proces-verbaal wegens diverse verkeersovertredingen naar huis gestuurd.

De dronken chauffeur reed zaterdagnacht met zijn vrachtwagen het vestingstadje binnen, waar hij drie bruggen, twee poorten en enkele panden waaronder de historische synagoge van de vesting beschadigde. Volgens een politiewoordvoerder heeft de dader veel spijt van zijn actie.