nieuws

26 feb 2002, 00:12

Schaatsster Renate Groenewold: warm onthaal in Stadskanaal

Musselkanaal (gem. Stadskanaal) is klaar voor de huldiging van ´hun´ zilveren Renate Groenewold. Zij behaalde op 10 februari jl. het olympisch zilver op de 3000 meter schaatsen voor vrouwen in Salt Lake City. Dinsdag 26 februari wordt Renate Groenewold feestelijk ingehaald. Omdat zij woensdag in Den Haag ontvangen wordt door Koningin Beatrix en donderdag alweer aan de trainingen voor de volgende wedstrijden begint, komt alleen deze dag in aanmerking voor een feestje in Musselkanaal.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Op dinsdag 26 februari worden de olympische sporters om 14.15 uur op Schiphol verwacht. Renate Groenewold vertrekt rond 16.00 uur per helikopter naar Musselkanaal, waar zij tussen 17.15 en 17.30 uur zal landen op het terrein van Voetbalvereniging Musselkanaal aan de Parklaan in Musselkanaal. In een open landauer, getrokken door Friese paarden, maakt zij vervolgens een rijtoer door het dorp. De landauer is spontaan aangeboden door een stalhouderij in Siddeburen. Eerder werden Rintje Ritsma en Marianne Timmer er in rondgereden tijdens hún triomftocht. Om het dorp een feestelijk tintje te geven wordt de inwoners en ondernemers gevraagd de vlag uit te steken.
´s Avonds is er in sporthal De Veenhorst in Musselkanaal volop gelegenheid voor genodigden en andere belangstellenden om Renate te feliciteren en de zilveren plak te bewonderen. Dit feest duurt van 20.00 tot ca. 22.00 uur. De feestelijkheden zijn mogelijk gemaakt door een intensieve samenwerking, zowel logistiek als financieel, tussen gemeente Stadskanaal, de fanclub van Renate Groenewold, Handelsvereniging Musselkanaal, Handelsvereniging Dalen en de Rabobank.