nieuws

04 feb 2003, 00:12

Scepsis overheerst na melding ‘Nederlandse’ otter bij Paterswoldse Meer

In de wereld van natuurliefhebbers is sceptisch gereageerd op de melding dat er nog steeds Nederlandse otters blijken te leven bij het Paterswoldse Meer in Groningen. De melding werd gedaan door twee bejaarde natuurliefhebbers uit Paterwolde die zeggen dat er nog steeds een paartje van de in Nederland uitgestorven otter rondscharrelt bij het Paterswoldse Meer,

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens oud-Groninger Addy de Jongh van de stichting Otterstation Nederland komen er bij zijn stichting heel vaak meldingen van mensen die beweren een otter te hebben gesignaleerd. Maar dat blijken dan bijna altijd Amerikaanse nertsen te zijn.
Maar Flip ter Steeg (78) uit Paterswolde blijft bij zijn mening. ‘Ik weet heus wel hoe een visotter er uit ziet. Ik heb er tot nu toe geen melding van gemaakt omdat ik geen belang heb bij drukte. De otters moeten in een rustige omgeving blijven. Maar ik heb het nu toch maar gemeld, omdat ik niet het eeuwige leven heb en het niet met me mee het graf in wil in nemen dat er nog steeds otters leven in Nederland’.
Addy de Jongh wil nu graag samen met Ter Steeg op zoek gaan naar de otters. ‘Als het waar is zou het prachtig zijn. Want het past precies in het beleid om otters terug te zetten in Nederland. Wij zijn ook zeer ingenomen met de activiteiten om otters uit oost-Europa terug te krijgen in Nederland’, aldus De Jongh. Hij hoopt over een aantal weken duidelijkheid te hebben over het bestaan van de laatste Nederlandse otters in Nederland in het Paterswoldse Meer.