nieuws

06 aug 2012, 18:06

Sauwerd klaar voor huldiging, maar wacht af wat Ranomi wil

Voor de gemeente Winsum staat voorop wat Ranomi zelf wil. Of zij ook in Sauwerd gehuldigd kan worden, haar geboortedorp, is afhankelijk van het huldigingsprotocol en van haarzelf. Burgemeester Rinus Michels: “Het is haar prestatie, het is haar keuze. Die respecteren we, net als het protocol. Sauwerd is trots op Ranomi en we hopen dat ze ook nu weer naar Sauwerd komt om gehuldigd te worden, op een moment dat het haar uitkomt. Maar het gaat er bovenal om wat ze zelf wil.”

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Olympisch gouden zwemster Ranomi Kromowidjojo is geboren en getogen in het dorp Sauwerd in de gemeente Winsum. In het uitgebreide protocol van huldiging is niet vanzelfsprekend een plek voor Sauwerd opgenomen, volgens een bericht van de Koninklijke Nederlandse Zwembond.
Huldiging
Vier jaar geleden is Ranomi in Sauwerd gehuldigd voor haar vorige Olympische medaille. De gemeente Winsum wil ook bij deze dubbele Olympische gouden plak graag aandacht besteden aan de geweldige prestatie van de zwemster. Via de teammanager van de zwemploeg is Ranomi inmiddels uitgenodigd.