nieuws

12 feb 2014, 12:12

Satudarah-leden aangehouden voor inbraak

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag twee leden van motorclub Satudarah aangehouden in het Groningse Garmerwolde. De 21-jarige mannen zouden hebben ingebroken in een supermarkt in het naastgelegen dorp Bedum. Ook een derde verdachte (21), die geen lid is van de motorclub, is opgepakt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De mannen zouden volgens de politie een gat in de deur hebben gemaakt waardoor ze de supermarkt binnenkwamen. De drie hebben de nacht in de cel doorgebracht en worden woensdag verhoord.

De namen van twee van de verdachten konden door de politie al snel gelinkt worden aan Satudarah. De leden van deze club worden door de politie gezien als ‘outlawbikers’. ,,Het is bekend dat outlawbikers normoverschrijdend en crimineel gedrag vertonen”, aldus de woordvoerder. Volgens hem is er daarom bewust voor gekozen naar buiten te brengen dat het om leden van de motorclub gaat. ,,We willen duidelijk maken dat dit geen frisse boel is.” De aanpak van leden van Satudarah heeft voor de politie hoge prioriteit.