nieuws

01 feb 2014, 11:11

Samsom reageert op open brief FNV: 'Nog deze week duidelijkheid over banenbehoud Groningen'

FNV Noord heeft niet lang hoeven wachten op een reactie van PvdA-leider Diederik Samsom op de open brief die de vakbond zaterdag in de Volkskrant aan hem richtte. Tegen het ANP spreekt Samsom nog dezelfde ochtend de verwachting uit dat het kabinet deze week duidelijk maakt hoe het in Groningen banen wil behouden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In de open brief in de Volkskrant riep de vakbond Samsom op zich te houden aan zijn woord. Op een bijeenkomst in Middelstum op 14 januari beloofde Samsom dat de PvdA er alles aan zal doen om een stimuleringsplan van de provincie Groningen te laten slagen.

In zijn reactie zegt Samsom dat de mensen in Groningen ‘terecht zeer verontrust’ zijn over de toekomst. De situatie is volgens hem ‘urgent’, maar er is een eerste stap gezet met het gasakkoord dat minister Henk Kamp (Economische Zaken) recent presenteerde.

Het gasakkoord is niet voldoende, erkent Samsom. Daarom heeft hij het kabinet ‘aan het werk gezet om alle mogelijkheden te bekijken om werkgelegenheid in de regio te behouden en perspectief te houden voor de mensen in Groningen’. Hij verwacht de komende week van het kabinet te horen wat de plannen zijn. ‘En welke initiatieven we van het kabinet mogen verwachten’.