nieuws

27 mei 2009, 09:09

Ruzie om verwilderde kat leidt tot aangifte

Een verwilderde kat, die al langere tijd rondzwerft op bungalowpark Natuurpark Suyderoog in Lauwersoog, is de oorzaak van een ruzie tussen de Dierenbescherming en het management van Suyderoog. Het conflict liep dinsdag zo hoog op dat het management van het bungalowpark aangifte heeft gedaan tegen de Dierenbescherming, zo bevestigde een woordvoerster van het bungalowpark woensdag.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens de zegsvrouw veroorzaakte het dier al langere tijd overlast door huisjes onder te plassen, jonge eendjes te doden en andere poezen aan te vallen. Een manager van het bungalowpark besloot daarop de kat te vangen en schakelde de Dierenbescherming in om het dier op te halen.

Het beest werd meegenomen, maar tegen de verwachting van het management in keerden de medewerkers een aantal dagen later weer met de, inmiddels gecastreerde, kat terug om hem op het park vrij te laten. ,,Toen hen de toegang tot het park werd ontzegd, heb ik besloten de kat dinsdag zelf maar terug te brengen”, zegt directeur Henk Hoiting van de Dierenbescherming. Volgens hem heeft zijn organisatie van de Algemene Inspectiedienst (AID) tenslotte een ontheffing om verwilderde dieren vrij te laten. ,,We nemen ze sowieso niet op in het asiel. Dan zouden we in no-time vol zitten.”

Het management van het bungalowpark was zo verbolgen over de actie dat er dinsdag aangifte bij de politie is gedaan. Het verwilderde beest loopt volgens de woordvoerster nog altijd vrij op het park rond. ,,We wachten af en kunnen niks doen.”