nieuws

24 feb 2002, 00:12

Ruzie FC Groningen – Nieuwsblad van het Noorden bijgelegd

Een hoogopgelopen conflict tussen FC Groningen en het Nieuwsblad van het Noorden is bijgelegd. Dat is gebeurd na bemiddeling door de Groningse wethouder van economische zaken Koen Schuiling (VVD).

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het conflict was ontstaan na een publicatie in het Nieuwsblad over een illegale gokhandel die werd geruid door een van de medewerkers van FC Groningen op het terrein van FC Groningen. De Groningse voetbalclub was woedend over de publicatie omdat FC Groningen niet zou zijn gehoord. Maar volgens het Nieuwsblad was dat ook niet nodig omdat de politie het bericht bevestigd had. Toch was FC Groningen zo boos dat men liet weten dat Hazewinkel Pers niet meer welkom was als sponsor.
Maar vrijdagmiddag hebben vredesbesprekingen plaats gevonden op het stadhuis in Groningen. Volgens directeur Hans Nijland heeft dat er toe geleid dat partijen elkaar weer de hand hebben geschud. Nijland was vooral ingenomen met de verklaring van het Nieuwsblad dat er ruimte komt in de krant voor de directie van FC Groningen om haar eigen bevindingen te laten publiceren. Het Nieuwsblad en de Hazewinkel Pers zijn nu ook weer welkom als sponsor, aldus Nijland.