nieuws

02 jan 2002, 00:12

‘Rustige jaarwisseling te danken aan terugkeer wijkagent in Groningen’

Groningen heeft er een nieuwe held bij: de wijkagent. Volgens de Regiopolitie Groningen is de terugkeer van de wijkagent van grote invloed geweest op de rustig verlopen jaarwisseling.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De terugkeer van de wijkagent heeft bijgedragen aan de relatief zeer rustige jaarwisseling in de provincie Groningen. Dat is de stellige indruk van de Regiopolitie Groningen. Volgens algemeen commandant W. Groenevelt krijgt de reorganisatie bij de politie nu overal z’n beslag waardoor er in steeds meer wijken buurtagenten zijn gekomen. ‘Voor het eerst hebben we duidelijk de invloed daarvan kunnen merken. Zo hebben ze met jongeren afspraken kunnen maken over waar ze de brandstapels mochten inrichten. Dat heeft een positief effect gehad op de jaarwisseling’, aldus Groenevelt.
De provincie Groningen heeft het jaren moeten stellen zonder wijkagent. De politie dacht dat aansturing vanuit het hoofdbureau wel voldoende was. Maar sinds de Oosterparkrellen op 30 december 1998 is men daar anders over gaan denken. In de Oosterparkwijk werden twee jaar geleden al wijkagenten aangesteld. Het afgelopen jaar kwamen er ook wijkagenten in veel andere wijken in de hele provincie. Het effect daarvan begint nu al duidelijk merkbaar te worden, zo meent de Regiopolitie.