nieuws

11 feb 2008, 21:09

Russische sprookjes trekken 60.000 bezoekers; Groninger Museum op vrijdagavond open

De Russische sprookjes lijken voor het Groninger Museum een onverbiddelijke kaskraker te worden. Er zijn tot nu toe al 60.000 bezoekers geweest. Het feest voor de caissières is daarmee nog niet voorbij, want ook bij een andere tentoonstelling van eeuwenoude antieke bronzen voorwerpen begint het storm te lopen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het Groninger Museum is voorlopig iedere vrijdag tot 22.00 uur geopend. Op alle vrijdagavonden wordt het Groninger Museum omgetoverd in een ontspannende ontmoetingsplek, waarbij de bar en lounge zijn geopend. Iedere vrijdagavond vindt er speciaal voor de bezoekers een activiteit plaats, waaronder lezingen en muzikale voorstellingen. De activiteiten zijn gerelateerd aan de tentoonstellingen van het Groninger Museum.

Tijdens de tentoonstelling Russische sprookjes, volksverhalen en legenden staan de vrijdagavonden in het teken van Rusland, met een diversiteit aan publieksactiviteiten.


De tentoonstellingen Russische sprookjes, volksverhalen en legenden en de Antieke Bronzen. Meesterwerken uit het Shanghai Museum zijn ook een groot succes. De tentoonstelling met de betoverende Russische sprookjes heeft op dit moment bijna 60.000 bezoekers getrokken. De tentoonstelling met de eeuwenoude antieke bronzen voorwerpen heeft de eerste week 10.000 belangstellenden getrokken.