nieuws

28 jan 2003, 00:12

Russische delegatie bezoekt Willem Lodewijk Gymnasium

Deze week bezoeken enkele docenten en leerlingen van Gymnasium 1 uit Severomorsk het Willem Lodewijk Gymnasium in de stad Groningen. Severomorsk is de havenstad van de Russische marine. De stad ligt even ten noorden van Moermansk, waar Groningen een stedenband mee heeft. De beide scholen hebben al bijna 10 jaar een scholenband

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Russische delegatie is hier voor de afsluiting van een gezamenlijk opgezet project over "drugs en roken". Dit project is uitgevoerd door de leerlingen van de vijfde klassen van het Willem Lodewijk Gymnasium en hun leeftijdsgenoten van de Russische school. De afsluiting van het project vindt plaats op vrijdagavond 24 januari in de aula van het Willem Lodewijk Gymnasium. De leerlingen organiseren een conferentie waarin ze hun studie- en onderzoeksresultaten samen met de Russische leerlingen presenteren.
Het programma in Groningen is niet enkel gericht op alcohol, drugs en roken. De Russische leerlingen doen ook mee aan een concert van leerlingen van de vierde klassen van het WL Gymnasium. Ook volgen ze lessen over allerlei vakken en doen ze mee aan practica. Zo staat bijvoorbeel Hendrik Werkman centraal tijdens het vak beeldende vorming. Om ook de provincie Groningen te kunnen bekijken gaan Russische jongeren samen met hun Groningse klasgenoten een dagje naar Schier-monnikoog: een cadeautje van de gemeente Groningen voor het winnen van de Provinciale onderwijsprijs.
Het huidige project "drugs en roken" is een vervolg op het succesvolle project over "alcohol", dat vorig jaar de provinciale onderwijsprijs ontving. Daarbij mocht het WL Gymnasium de provincie Groningen vertegenwoordigen tijdens de Nationale Onderwijsprijs op 21 januari in Utrecht.