nieuws

23 sep 2012, 15:03

Ruim tweehonderd tips na rellen in Haren

De politie heeft tot dusverre ruim 200 tips ontvangen over het geweld van vrijdag in Haren. Dat zei een woordvoerder zondag.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Daarnaast ontving de politie zo'n 2 gigabyte aan beeldmateriaal. 21 filmpjes zijn geüpload en bekeken door een team van rechercheurs, dat uit 25 mensen bestaat.

De politie heeft tot dusverre 35 mensen gearresteerd. Eén verdachte is op vrije voeten gesteld. Een 84-jarige man uit Haren werd vrijdagavond zwaar mishandeld bij zijn woning. Hij brak zijn kaak en liep een hij lichte hersenbloeding op. De man is volgens de politie niet in levensgevaar.

Beelden van de rellen in Haren komen binnenkort beschikbaar via de media en internet. ,,Ik noem nog geen datum, maar dat dit moment er komt is duidelijk'', zo zei een woordvoerder.

De politie ontving tot dusverre 2 gigabyte aan beelden. ,,We proberen nu mensen te herkennen die strafbare handelingen plegen'', aldus de woordvoerder, die daders oproept zich alsnog zelf bij de politie te melden. ,,Anders kunnen ze van hun bed worden gelicht of hebben ze kans dat ze zichzelf terugzien op beelden in de media of op internet.''