nieuws

07 jul 2009, 10:10

Ruim honderd meldingen gedupeerde vakantiegangers

Bij de politie in Groningen zijn afgelopen dagen ruim honderd meldingen binnen gekomen van mensen die in Spanje een niet bestaand of al verhuurd vakantiehuis hebben gehuurd. Dat meldde de politie dinsdag. De gedupeerden hebben hun huis of appartement geboekt via de website van een Gronings bedrijf.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Inmiddels stromen bij de politie de eerste aangiftes binnen. Om hoeveel het precies gaat, is volgens een politiewoordvoerder niet te zeggen omdat mensen van buiten Groningen aangifte in hun eigen woonplaats doen. De gedupeerden komen volgens hem uit heel Nederland. Ook vanuit België zouden mensen een huis bij het Groningse bedrijf hebben geboekt.

Bij de politie in Groningen stond de telefoon de afgelopen dagen roodgloeiend. Ook meldden zich veel gedupeerden op het bureau.

Volgens de zegsman is er nog steeds geen spoor van de eigenaar van het bedrijf. De politie heeft inmiddels een speciaal rechercheteam geformeerd dat zich met de zaak bezighoudt. De verwachting is dat er komende dagen nog veel meer aangiftes zullen volgen.