nieuws

20 sep 2012, 11:11

Ruim 20.000 mensen willen naar feest in Haren gaan

De gemeente Haren roept mensen op vrijdag vooral niet naar Haren te komen. ‘’Er is geen feest en die komt er ook niet.” Op internet hebben inmiddels ruim 20 duizend mensen aangegeven naar het Project X-feest te komen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dinsdag kondigden de gemeente Haren en de politie een noodverordening af, met het oog op het verjaardagsfeestje van een meisje dat vrijdag haar 16e verjaardag zou vieren. Via Facebook had zij vrienden en vriendinnen uitgenodigd, maar vergeten aan te geven dat het om een privéfeestje gaat. Het aantal mensen dat, in ieder geval via sociale media aangeeft naar Haren te willen komen, loopt in de duizenden, aldus de gemeente.

De gemeente Haren en de politie zeggen alles op alles te zetten te voorkomen dat het vrijdag uit de hand loopt. De gemeente zegt sociale media te monitoren en probeert zicht te krijgen op de omvang van de situatie. ,,Toch blijft het erg lastig in te schatten wat we kunnen verwachten vrijdag. Wij hebben natuurlijk regelmatig overleg met betrokken partijen, denk aan de politie, het openbaar ministerie, maar ook met direct betrokkenen uit de straat. ''

De gemeente zegt te willen voorkomen dat er een grote groep feestgangers komt ,,waarbij wij de veiligheid niet kunnen garanderen'' .