nieuws

16 jul 2009, 11:11

Ruim 175 aangiften tegen huisjesoplichter

De politie in Groningen heeft tot nu toe zo’n 175 aangiften ontvangen tegen het reisbureau dat ervan wordt verdacht ruim tweehonderd vakantiegangers te hebben opgelicht. Dat meldde de politie Groningen donderdag.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De 41-jarige eigenaar van het bedrijf uit Groningen dat niet-bestaande of al geboekte vakantiewoningen in Spanje verhuurde, is nog altijd niet gepakt. De politie heeft geen idee waar de man op dit moment verblijft. Eerder al was een internationaal arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd.

Een woordvoerster van de politie laat weten dat de aangiftes nog steeds binnenstromen. Het gaat volgens haar soms om zeker dertig gevallen per dag, uit zowel Nederland als België. Daarbij gaat het voor een deel om mensen die tevergeefs naar Spanje waren gereisd, maar ook om slachtoffers die nog op vakantie zouden gaan. Zij hadden uit de media vernomen dat ze door het boeken van een reis via de website www.villaspanjehuren.nl hoogstwaarschijnlijk waren opgelicht. Deze mensen is een rit naar Spanje bespaard gebleven.

De slachtoffers zijn voor gemiddeld 2000 euro het schip ingegaan, meldt de politie. Dat zou betekenen dat de verdachte voor zeker 350 duizend euro mensen heeft opgelicht.

De politie heeft tien rechercheurs op de zaak gezet.