Nieuws

RUG wil weer fysieke tentamens, maar geneeskunde-studenten zien dat niet zitten

Geneeskunde studenten aan de Rijksuniversiteit Groningen zijn zeer ongelukkig met het besluit om resterende examens gewoon weer fysiek te maken, en niet meer online.


Leestijd: 1 minuut

RUG wil weer fysieke tentamens, maar geneeskunde-studenten zien dat niet zitten
RUG wil weer fysieke tentamens, maar geneeskunde-studenten zien dat niet zitten

Het gaat om een besluit van het faculteitsbestuur Geneeskunde. Dat stelt dat de examens die nu nog gedaan moeten worden, gewoon in de Aletta Jacobshal gemaakt kunnen worden. De Aletta Jacobshal is een nieuwe hal die speciaal gebouwd is om tentamens in af te nemen.

Volgens de Universiteitskrant (Ukrant) is er onder studenten geneeskunde is onrust ontstaan nadat het faculteitsbestuur besloot alle resterende tentamens van het semester in de Aletta Jacobshal te houden.

Volgens de ongeruste studenten zijn met name studenten die in het buitenland studeren hier het slachtoffer van, omdat ze dan terug moeten naar Groningen en zich dan niet aan de corona-regels zouden kunnen houden. Onhandig is het dat het laatste tentamen op 17 december is, en dan kunnen buitenlandse studenten na afloop van het examen soms niet meer bij hun familie kerstmis vieren, omdat ze twee weken in quarantaine moeten.

Maar ook geven studenten aan het niet prettig te vinden nu al met zoveel mensen in één zaal te zitten. ‘Ik vind het griezelig om met vierhonderd studenten tentamen te maken’, aldus een van de studenten tegen de Ukrant.

De studenten vrezen problemen rond quarantaine, maar ook met het vieren van kerst.

Woordvoerder mevrouw Jorien Bakker is echter onverbiddelijk.‘Er is nooit gezegd dat studenten naar ‘huis’ konden reizen en vanaf daar hun tentamens kunnen maken’, zo laat ze weten aan de Ukrant.