nieuws

27 okt 2009, 15:03

RUG steekt honderden miljoenen in nieuwbouw

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) steekt in de komende vijftien jaar ruim 200 miljoen euro in de nieuw- en verbouw van verschillende gebouwen. De RUG maakte in de afgelopen jaren een gestage groei door en heeft last ruimtegebrek. Dat maakte de universiteit dinsdag bekend.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De helft van het bedrag wordt nog voor het jaar 2015 geïnvesteerd. De RUG start volgend jaar met de bouw van een nieuw researchgebouw voor de faculteit Medische Wetenschappen vlakbij het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Ook bij de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen, gelegen op het Zernike-complex, moet nieuwbouw komen. Ook andere kleinere universiteitsgebouwen worden uitgebreid of verbouwd.

Het college van bestuur van de RUG liet weten zelf in de financiering te kunnen voorzien. Onlangs investeerde de RUG ook al 100 miljoen in een nieuw laboratoriumgebouw voor de faculteit Levenswetenschappen. Volgens het college van bestuur wordt dit grootste bouwproject in de geschiedenis van de universiteit in september 2010 opgeleverd.