nieuws

29 feb 2008, 09:09

RuG start een unieke juridische studie

De Rijksuniversiteit Groningen (RuG) start komend collegejaar een nieuwe studie Internationaal en Europees recht. Deze nieuwe Engelstalige opleiding is uniek in de wereld.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De studie Bachelor programma International and European Law (LLB) leidt studenten op in het internationale en Europese recht. Doorgaans beginnen juridische studies bij het nationale recht, maar dit is voor buitenlandse studenten een grote belemmering.

Om aan de nieuwe opleiding deel te nemen moeten belangstellenden eerst een toelatingsexamen afleggen. Er wordt van hen verwacht dat zij een brede maatschappelijke kennis hebben, mede omdat politiek en economie vanaf de start van de opleiding al erg belangrijk zijn. Ook hun Engelse kennis moet bovengemiddeld zijn om de colleges te volgen en de literatuur te kunnen lezen.

De RuG verwacht dat de studenten die een bachelor LLB halen ook internationaal geörienteerde masterstudies zullen volgen. Hierdoor kunnen zij aan het werk in topfuncties bij ministeries van buitenlandse zaken, de Europese Unie, de Verenigde Naties of andere samenwerkingsorganisaties of niet-overheidsinstanties.

Er hebben zich tot nu toe slechts twee studenten voor de studie aangemeld.