nieuws

24 aug 2010, 12:12

RUG hoeft vergeetachtige student niet aan te nemen

De Rijksuniversiteit Groningen (RuG) hoeft de 17-jarige Niels Grote Beverborg uit het Twentse Hengelo niet toe te laten tot de medicijnenstudie. Dat heeft de rechtbank in Almelo dinsdag besloten. De student spande een kort geding aan tegen de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), nadat die zijn inschrijving had geweigerd, omdat hij vergeten was een postzegel op de retourenvelop te plakken.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens de aankomend student was dit besluit ‘buitenproportioneel en bureaucratisch’. Maar de rechtbank gaf DUO gelijk in het besluit de aanmelding zonder postzegel af te wijzen.

De jongen slaagde cum laude met een 8 gemiddeld voor zijn vwo-examen en had daarmee automatisch toegang tot de nieuwe studie.

In een reactie stelt de jongen erg teleurgesteld over de uitspraak. Hij vermoedt niet in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak. ,,Ik denk niet dat dat nog veel nut heeft'', verzucht hij. ,,Het studiejaar is toch bijna begonnen.''

Grote Beverborg overweegt zich nu een jaar in te schrijven voor de studie bewegingswetenschappen in Groningen. Volgend jaar wil hij zich opnieuw aanmelden voor de studie medicijnen. ‘Ditmaal met postzegel’, zo bezweert hij.