nieuws

05 sep 2002, 00:12

RTV Noord opnieuw in financiële nood

De regionale omroep RTV Noord verkeert in ernstige financiële problemen. De Groningse omroep, die dit jaar al 375.000 euro bezuinigde, zit nog steeds met een tekort van 225.000 euro. Bovendien vertoont de begroting voor volgend jaar een gat van 350.000 euro. Dat heeft hoofdredacteur Roel Dijkhuis van RTV Noord woensdag bevestigd. Mogelijk leiden de financiële problemen tot ontslagen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens Dijkhuis is het tekort te wijten aan de teruglopende reclame-inkomsten en tegenvallende subsidies. De subsidie van regionale omroepen is afhankelijk van het aantal inwoners in de provincie waar ze opereren. Omroepbedrijven in dunbevolkte provincies als Friesland, Zeeland en Groningen zijn in het nadeel.Vier jaar geleden moest RTV Drenthe bij een bezuiniging al vier mensen ontslaan.
Dijkhuis hoopt dat zijn negentig medewerkers aan kunnen blijven. “Je hebt altijd te maken met verloop van werknemers”, aldus de hoofdredacteur. “Als je dat meetelt en je bent er nog niet, dan pas kun je gaan kijken of het personeelsbestand ingekrompen kan worden.”