nieuws

23 mei 2002, 00:12

RTV Noord in financiële problemen door wegblijven adverteerders

RTV Noord kampt met een tekort van zeshonderdduizend euro. De regionale omroep heeft reeds een vacaturestop afgekondigd. Ook zal er fors gesneden worden in de programmering voor de zomer en de winter. Dit bevestigt hoofdredacteur Roel Dijkhuis van RTV Noord.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens Dijkhuis is het tekort vooral veroorzaakt door de tv-poot van het omroepbedrijf en werkt de afdeling radio wel naar behoren. Vooral tegenvallende reclame-inkomsten hebben bijgedragen aan het tekort. De interesse van landelijke adverteerders blijkt onvoldoende, een probleem dat volgens Dijkhuis bij meerdere regionale omroepen speelt.
Ook dure facilitaire dienstverlening heeft aan het tekort bijgedragen. “Camera's, en de mensen die ze bedienen, moeten we huren”, aldus de hoofdredacteur van RTV Noord. Dit leidde de laatste tijd, met bijvoorbeeld de start van de Giro in de stad, tot een omvangrijk prijskaartje.
Volgens Dijkhuis zullen er geen werknemers worden ontslagen: “Er gaat geen kop uit.” Wel zal de omroep 'een aantal programma's kritisch bekijken'.