nieuws

31 dec 2013, 13:01

RTV Noord in de maling: aardbevingen blijken Oudejaarsgrap

RTV Noord is vanmorgen het slachtoffer geworden van een volgens sommigen flauwe Oudejaarsgrap rond aardbevingen in de omgeving van Doezum.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Vanmorgen kreeg de omroep diverse meldingen over een klap en mogelijke aardbevingen uit de omgeving van Grootegast, Doezum en Kornhorn. Een beller meldde zelfs dat er scheuren in zijn huis waren ontstaan.

De omroep nam daarop contact op met het KNMI, maar daar kon men de bevingen niet bevestigen.

Na enige googlen bleek het te gaan om een stunt van de Doezumer Oudjaars Ploeg, waar een van de bellers lid van is. De Oudjaarsploeg heeft inmiddels excuses aangeboden aan RTV Noord.

‘We hebben onze excuses aangeboden voor het feit dat we de omroep melding hebben laten maken van de bevingen. Maar veel spijt hebben we er eerlijk gezegd nu ook weer niet. Ons ging het er om aandacht te vragen voor het feit dat bevingen tot nu toe alleen zijn voorgekomen in noord-Groningen. Wij zijn echter bang dat de bevingen zich uitbreiden, ook naar west-Groningen, richting Friesland. Daar wilden wij aandacht voor vragen, en we denken dat dat wel gelukt is’, aldus Jorn Broersma, voorzitter van de Doezumer Oudjaars Ploeg.