nieuws

25 jun 2013, 14:02

RTV Noord : “hoogste bereik onder jongeren van alle regionale omroepen”

 RTV Noord : “hoogste bereik onder jongeren van alle regionale omroepen”

RTV Noord heeft een hoger bereikcijfer onder jongeren dan vaak wordt gedacht. De regionale omroep voor Groningen heeft in de leeftijdscategorie 18 t/m 30 jaar zelfs het hoogste bereik van alle regionale omroepen. Dat meldt RTV Noord in een persbericht naar aanleiding van een landelijk onderzoek. Morgen wordt er in de Tweede kamer gesproken over de toekomst van de regionale omroepen tijdens een mediadebat. RTV Noord kijkt met spanning uit naar het verloop van dit debat. Hieronder het persbericht.

“RTV Noord en de andere regionale omroepen bereiken met hun tv-zenders wekelijks bijna 6,3 miljoen Nederlanders. Dat blijkt uit onderzoek van Motivaction onder bijna 14.700 mensen in heel Nederland, waaronder 1.091 Groningers. In de provincie Groningen kijkt 34 % van de bevolking elke dag naar de TV Noord.
 

Het weekbereik van RTV Noord is met 63% het hoogst van alle regionale omroepen, dat betekent dat elke week 278.000 inwoners van de provincie Groningen minimaal één keer naar TV Noord kijken. Opmerkelijk is het hoge bereik dat RTV Noord realiseert in de leeftijdscategorie 18 t/m 30 jaar. Van alle kijkers naar RTV Noord zit 23 % in deze leeftijdsgroep. Ook daarmee is RTV Noord koploper. RTV Noord krijgt van haar kijkers gemiddeld een 7,4 op de vraag: “Hoe beoordeelt u RTV Noord in het algemeen”? Dat is de op één na hoogste waardering van alle 13 regionale omroepen.

TROTS


Directeur Gijs Lensink van RTV Noord geeft aan bijzonder blij te worden van deze cijfers. “Het geeft nog maar eens aan dat RTV Noord op de goede weg is en dat de inspanningen van RTV Noord hogelijk worden gewaardeerd. Nu maar hopen dat politiek Den Haag morgen in het Mediadebat de cijfers van de regionale omroepen ook op de juiste wijze interpreteert.”

(Einde persbericht RTV Noord)

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door: