nieuws

10 jan 2018, 09:09

RTV Noord en Rob Mulder uit elkaar

RTV Noord en Rob Mulder uit elkaar

Journalist Rob Mulder is gestopt met zijn werkzaamheden voor RTV Noord. Hij deed dat dinsdag na een gesprek met hoofdredacteur Mischa van den Berg over de ophef rond zijn functioneren. 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Mulder kwam in opspraak nadat hij een item maakte over hoe makkelijk je aan illegaal vuurwerk kunt komen.

Uit onderzoek blijkt dat de journalist onzorgvuldig heeft gehandeld. Zo werd een en dezelfde persoon opgevoerd als illegale vuurwerkhandelaar en leverancier van legaal siervuurwerk. Ook bleek later dat Mulder een vuurwerkpakket van 139 euro had aangenomen van diezelfde persoon.

Betrouwbaarheid
Hoofdredacteur Mischa van den Berg vindt dat Mulder de betrouwbaarheid van RTV Noord als journalistieke organisatie heeft geschaad. “Er zijn grenzen overschreden”, aldus Van den Berg, die aangeeft dat Mulder de conclusie onderschrijft.

Van den Berg spreekt ook van een pijnlijke affaire. “Noord heeft veel te danken aan Mulder. Voor hem is de afgelopen periode verschrikkelijk geweest. We wensen hem succes met zijn verdere werkzaamheden”, zo zegt hij op de site van de omroep.

Andere werkzaamheden
Mulder gaat zich nu volledig richten op zijn andere werkzaamheden, namelijk de ontwikkeling van creatieve concepten in de communicatie en media en het creëren van kunstprojecten.