nieuws

28 jun 2011, 21:09

Roze Zaterdag: niet alleen in Stad maar ook in Ommelanden

Stichting Roze Stad Groningen organiseert tijdens het Roze Weekend op zondag 3 juli 2011 diverse activiteiten in de Ommelanden. Belangstellenden kunnen per fiets, auto, motor of te voet kennismaken met de rust en ruimte in de natuurgebieden, die zo kenmerkend zijn voor de Ommelanden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Vooraf opgeven is noodzakelijk en kan voor alle activiteiten via www.rozestadgroningen.nl, via het keuzemenu Programma-Zondag, tenzij anders vermeld. Daar staat ook informatie over de startpunten.


Wandeltocht


Voor wandelliefhebbers is er een tocht in “De Onlanden“. Dit is een uniek natuurgebied, waarbij landbouw, natuur en waterberging één geheel vormen. Door het aanleggen van slenken en het afplaggen van een groot gebied ontstaat er een unieke fauna en flora. Kenners en ambassadeurs vertellen tijdens de wandeling meer over dit gebied. De wandeling duurt ongeveer 1½ uur. Iedereen kan zich verzamelen om 12.30 uur bij Café Het Rode Hert te Roderwolde. Daar staat de thee en koffie klaar. Vertrektijd van de wandeling is 13.00 uur. Om 12.00 uur vertrekt bus 82 vanaf het NS station en 12.15 vanaf carpoolplek Hoogkerk. Op beide plekken zijn mensen van de organisatie aanwezig.


Fietstocht


Voor wie de Ommelanden op de fiets wil verkennen, maar niet van tegenwind houdt, is er de unieke Wind Meerit in onze provincie. De tocht is ongeveer 30-40 km lang. De windrichting van die dag bepaalt welke route je gaat fietsen. Daarna neemt de bus jou en je fiets vanaf het eindpunt weer mee terug naar de stad Groningen. Om 12:00 uur start er een groep vanaf de Grote Markt. Je kunt je daarbij aansluiten of individueel eerder of later vertrekken. Uiterlijk 14:30 uur vertrekt de bus vanaf het eindpunt voor de rit retour naar de Grote Markt. De fietsen gaan mee in de aanhanger van de bus. Prijs: volwassenen € 12,50 kinderen € 7,50, kinderen achterop € 5,00.


Autoclassic


De Gay Classic Car Club organiseert een oldtimertoertocht. Je kunt mee in zo’n mooie classic car en op die unieke manier de Ommelanden van Groningen verkennen. Maar je mag deze toer van 50 km ook in je eigen moderne auto rijden. Onderweg worden verschillende verrassende locaties aangedaan, waaronder Museum De Buitenplaats in Eelde. De start en finish zijn bij het restaurant De Paalkoepel aan de Meerweg in Haren, met een heerlijk terras aan het Paterswoldse¬meer en een schitterend uitzicht op de skyline van de stad Groningen. Verzamelen tussen 11:30 en 12:30 uur.


Motortoer


Homo Motor Club Groningen (HMCG) doet mee met een motortoertocht van 140 km. Heb je geen motor dan stelt HMCG je toch in de gelegenheid om mee te rijden achterop zo’n ronkende machine.
De toer start om 12.00 uur vanaf het Feithhuis nabij de Grote Markt.