nieuws

14 mrt 2002, 00:12

ROVER tekent protest aan tegen Giro d’Italia in Groningen

De afdeling Groningen van de Reizigersvereniging ROVER heeft bedenkingen tegen de ontwerpvergunning voor het houden van de Giro d'Italia & het Festival di Gironingen in de periode 7 t/m 12 mei 2002 te Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Uit de ter inzage gelegde stukken maakt ROVER op dat de geplande activiteiten in het kader van de Giro d'Italia & het Festival di Gironingen nadelige gevolgen hebben voor de ov-reizigers, in het bijzonder voor de overstappende reizigers bus-trein en trein-bus.
ROVER vindt het niet acceptabel dat het stationsgebied op 11 en 12 mei niet bereikbaar is voor de stads- en streekbussen. Vanwege de ‘confiscatie’ van het busstation worden busreizigers kennelijk geacht zich naar het parkeerterrein aan de Zaanstraat te begeven.
De verminderde bereikbaarheid van onder meer de Grote Markt - knooppunt van buslijnen - vormt voor ROVER eveneens een obstakel. ‘Wanneer de geschetste nadelige gevolgen voor de openbaar vervoer reizigers niet worden ondervangen door maatregelen die nadrukkelijk tegemoet komen aan de belangen van de ov-reizigers, zullen wij niet schromen benadeelde reizigers te adviseren bij het indienen van schadevergoedingen’, aldus ROVER in een persverklaring.